Billiga flygresor - Massor med billiga flygresorA--0A-IN - IL - U2-0

Mindre attraktiva resmål

Mindre attraktiva resmål

Populäriteten hos ett resmål kan variera med årstiden och mellan olika år. Ett resmål som varit mycket populärt ett år kan bli väldigt billigt året efter ifall det hänt något som göra att få vill resa dit. Detta beror på att flygbolagen och hotellkedjorna har stor överkapacitet eftersom det hade planerat med fortsatt hög beläggning.

Det finns många exempel på resmål som helt plötsligt blir mycket mindre attraktiv över bara en natt eller en vecka.

H-IN - IL - U2-1

Resmål som förlorat i populäritet

Resmål som förlorat i populäritet

Några exempel på de resmål där efterfrågan sjönk kraftigt och snabbt är:

  • USA: När den nya presidenten i USA svors in 2017 var det många som reagerade på den protektionistiska politik som infördes. Konsekvensen av detta vara att antalet bokade flygresor sjönk drastiskt vilket fick till följd att priserna blev rekordlåga på resor till USA.
  • Turkiet: Turkiet hade fram till sommaren 2016 varit ett mycket populärt resmål för bland annat svenskar. När militärkuppen misslyckades och efter några terroristdåd i landet var det många som stannade hemma eller hittade andra resmål vilket gjorde att både flygresorna och hotellen blev riktigt billiga.
  • Egypten: Efter den arabiska våren 2011 och de regimskiften som präglade Egypten tillsammans med en del attentat gjorde att många drog sig för att resa till landet. Detta medförde att priserna på flygresor och hotell sjönk
  • Haiti: Efter den stora jordbävningen 2010 med ett kolerautbrottet till följd. Detta resmål var dock lite osäkert att resa till.

Gå mot strömmen och boka billigt

Vill ni hitta riktigt billiga resor ska ni gå mot strömmen och boka det andra inte vill boka. Det finns flera fördelar med detta eftersom ni förutom att ni sparar mycket pengar på flygbiljetterna även slipper trängseln på turistattraktionerna, får lägra hotellpriser och ibland även lägre pris på restauranger och taxi eftersom konkurrensen blir mycket större.


Mer fakta om billiga flygresor

Här kan du hitta mycket mer intressant information om billiga flygresor men också hur du ska göra för att kunna boka en riktigt billiga flygresa.

H-IN - IL - U2-2 H-IN - IL - U2-3


Meny - Billiga flygresor
Till förstasidan på www.flygresor-billiga.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Billig veckaRätt tidpunktRätt resmålRätt veckodag